PPF prodala firmě Tuffieh Funds SICAV společnost PPF Healthcare

14.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. dubna (ČTK) - Finanční skupina PPF prodala firmě Tuffieh Funds SICAV stoprocentní podíl ve společnosti PPF Healthcare. Ta drží majetkovou účast ve společnosti Euroclinicum, vlastnící pět regionálních poliklinik, a v Canadian Medical Care (CMC). Firma Tuffieh, za níž stojí někdejší šéf strategického obchodního rozvoje PPF Jan Blaško, to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě. PPF informaci potvrdila. Cenu transakce firmy neuvedly.

Euroclinicum vlastní regionální polikliniky v Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Přelouči, Pardubicích, ve Slaném a jednu nemocnici ve Zlíně a dvě laboratoře v Praze. Canadian Medical Care je ambulantní klinika v Praze, která poskytuje nadstandardní zdravotní péči české a zahraniční klientele. CMC působí v Praze 6 a Praze 4.

"V případě Euroclinicum se budeme i nadále soustředit na poskytování komplexní ambulantní a diagnostické péče s vysokým standardem po celé České republice. Investoři jsou připraveni společnosti kapitálově posílit a podpořit další expanzi. Cílem CMC je upevnit pozici lídra v oblasti poskytování a organizaci nadstandardní zdravotní péče," uvedl Blaško.

Tuffieh Funds SICAV spravuje čtyři speciálně zaměřené fondy určené pro kvalifikované investory. Tuffieh Funds je licencovaným subjektem regulovaným Malta Financial Services Authority.

Blaško pracoval ve vedení PPF více než 13 let a měl projekty ve zdravotnictví včetně PPF Healthcare ve své kompetenci. V lednu 2011 odstoupil ze všech funkcí v PPF a založil Tuffieh Funds.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK