Michal Nebeský z Českých drah vítězem prestižní ankety „Finanční ředitel roku 2010“

18.04.2011 | , ConPro, s.r.o.
Konference


Slavnostním večerem v Grand Hotelu Bohemia a vyhlášením výsledků vyvrcholil ve středu 13. dubna 2011 již šestý ročník prestižního ocenění Finanční ředitel roku.

Nejvíce hlasů od Rady Klubu, členů Klubu a finanční akademie CFO a tím i titul Finanční ředitel roku 2010 získal Michal Nebeský z Českých drah. Cenu Talent roku 2010 si odnesla Lenka Holoubková, finanční ředitelka společnosti Student Agency.

Výroční cenu Finanční ředitel roku vyhlásil Klub finančních ředitelů letos již po šesté. Hlavním cílem udílení této prestižní ceny je ocenění mimořádných výsledků v oblasti finančního řízení a zvýšení prestiže, povědomí a významu finančního řízení pro úspěch každé společnosti.
Držitelkou ocenění „Talent roku“, které uděluje Rada CFO Klubu, se stala Lenka Holoubková, finanční ředitelka společnosti Student Agency. Rada ocenila především její podíl na expanzi společnosti na trh železniční přepravy a zajištění financování. Cenu převzala z rukou loňské vítězky Heleny Hostkové, finanční ředitelky společnosti ČEPRO.

V hlavní kategorii „Finanční ředitel roku“ vybírala vítěze Rada Klubu, členové Klubu a finanční akademie CFO  hlasováním na stránkách www.cfoclub.cz z deseti nominovaných, kteří zde byli podrobně představeni. Při nominacích přihlížela Rada CFO Clubu zejména k hospodářským výsledkům firmy, k podílu na řízení a ovlivnění výsledků společnosti manažerem či ke zlepšení ekonomické výkonnosti.

Na třetím místě se umístila Eva Smolíková ze společnosti Siemens IT Solutions and Services. Nominována byla za adaptaci společnosti v návaznosti na změny v holdingu Siemens a ekonomickou krizi.

Druhé místo obsadil finanční ředitel společnosti AGROFERT HOLDING Libor Němeček. Důvodem jeho nominace byla zejména úspěšná expanze holdingu v krizovém období.

Vítězem a v pořadí již šestým držitelem titulu „Finanční ředitel roku“ se stal Michal Nebeský, finanční ředitel společnosti České dráhy. Nominací bylo oceněno především zlepšení výsledku hospodaření měřeno EBITDA při absolutním poklesu úhrad od objednatelů s vědomím toho, že v roce 2010 hospodařila společnost poprvé s kladným hospodářským výsledkem.  Vyzdvihnuta byla také transparentnost hospodaření související s přechodem na IFRS a vybudování systému Corporate Governance. Ocenění předali loňský vítěz, finanční ředitel společnosti Vítkovice, Václav Dostál a Dean Brabec, prezident Klubu finančních ředitelů a Managing Director společnosti Arthur D. Little.

„Ocenění si opravdu nesmírně vážím. Vnímám to jako uznání nejen mé práce, ale společného úsilí všech, kteří se podíleli a podílejí na tom, aby finance Českých drah vypadaly tak, jak finance úspěšné firmy vypadat mají. Všichni víme, že v minulosti tomu tak nebylo, a o to více mě těší, že odborná veřejnost tuto změnu ocenila,“ uvedl k zaslouženému vítězství Michal Nebeský.

Všichni ocenění byli odměněni množstvím hodnotných darů od partnerů CFO Clubu a partnerů slavnostního večera.
 
Na fotografii: zleva Eva Smolíková, Siemens IT Solutions and Services, s.r.o. a Michal Nebeský, České dráhy, a.s.
K příjemné atmosféře setkání, kterým provázel Jiří Wrobel, přispěl i hudební doprovod v podání klavíristy Pavla Andogy a vystoupení smyčcového tria Nobles. Program završila přehlídka pánské módy z dílny módní návrhářky Jiřiny Tauchmanové. Nechyběl samozřejmě ani raut doplněný ochutnávkou doutníků Davidoff a vybraných druhů šampaňského.

V podvečer před samotným vyhlášením výsledků měli přítomní hosté možnost zúčastnit se diskuse na téma „Jak změnila volba Finančního ředitele roku Váš život?“. Jak název napovídá, v panelu, který moderoval Dean Brabec, prezident Klubu finančních ředitelů a Managing Director CEE společnosti Arthur D. Little, zasedli vítězové uplynulých ročníků ankety. O své zkušenosti a postřehy se podělili Pavel Čejka, výkonný ředitel pro strategii a finance Komerční banky, František Lambert, generální ředitel společnosti ISCARE I. V. F., Patrik Choleva, místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti Skanska, Václav Řehoř, CFO společnosti FleetCor Europe, Radomír Šimek, prezident Česko-německé obchodní a průmyslové komory a Jan Kubín, výkonný ředitel a člen představenstva Raiffeisenbank.

Letošní program akcí CFO Clubu pokračuje 8. června 2011 diskusním společenským večerem pod záštitou společnosti SAS na téma „Očekávaný vývoj na kapitálových trzích“.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Konference