Akcie v USA šly dopoledne oběma směry

19.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry, přední tituly rostly například díky výsledkům farmaceutické skupiny Johnson & Johnson. Dolů šly ale akcie technologických titulů.

Klíčový index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času o 0,15 procenta na 12.219,8 bodu. Index Nasdaq Composite se ale v 18 hodin SELČ snížil na 2731,2 bodu, tedy o stejná procenta jako DJI, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Zisk farmaceutické a kosmetické společnosti Johnson & Johnson v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 23 procent na 3,48 miliardy USD. Podnik svým výsledkem přesto překonal odhady a jeho emise dopoledne v jednu chvíli posílila o tři procenta. Tržby skupiny po dvou letech poklesu vzrostly o 3,5 procenta na 16,17 miliardy USD, napsala agentura AP.

Nově zahájená výstavba domů ve Spojených státech se v březnu zvýšila proti předchozímu měsíci o 7,2 procenta a ocitla se nejvýše za šest měsíců. Počet nových stavebních povolení, který je považován za dobrý ukazatel budoucí stavební aktivity, pak stoupl o 11,2 procenta, když se v únoru propadl nejníže za pět desetiletí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK