Pražská burza mírně oslabila, dařilo se ČEZ a KIT digital

10.05.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - Pražská burza dnes nepatrně oslabila, hlavní index PX přišel o desetinu procenta na 1264,8 bodu. Dařilo se akciím energetické společnosti ČEZ a technologické KIT digital; obě firmy dnes oznámily hospodářské výsledky za první čtvrtletí. Naopak zlevnily cenné papíry developera ECM a o procento oslabily akcie Komerční banky, vyplývá z výsledků burzy.

Obchodování na pražské burze dnes bylo podle analytiků a makléřů ve znamení výsledkové sezony. Čísla byla na všech úrovních lepší než tržní odhady.

ČEZ překonal odhad trhu na úrovni čistého zisku mimo jiné díky zisku z přecenění akcií MOL a prodeji emisních povolenek a titul přidal procento na 947 korun. Ještě mnohem výrazněji se po výsledcích dařilo technologickému titulu KIT digital, který si polepšil o více než sedm procent na rovných 200 korun.

"Slušný růst si připsaly také akcie Erste Bank," upozornil Miroslav Adamkovič z investičního bankovnictví Komerční banky. Erste Bank si připsala 1,57 procenta na 835 korun, naopak Komerční banka o více než procento oslabila a obchodování skončila na 4235 Kč.

Ostatní zástupci na pražské burze podle Josefa Kohouta z Patria Finance registrovali minimální zájem ze strany větších hráčů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK