Mall.cz v roce do března zvýšil tržby o 41 pct. na 3,23 mld. Kč

30.05.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. května (ČTK) - Společnost Netretail Holding, která je mateřskou firmou internetových obchodů Mall.cz, zvýšila ve fiskálním roce končícím letos v březnu tržby o 41 procent na 3,23 miliardy Kč. Uvedla to v tiskové zprávě.

"Pro fiskální rok 2010/2011 jsme si jako cíl stanovili 40procentní nárůst obratu, což byla vzhledem k situaci na trhu poměrně ambiciózní meta. O to více si vážíme toho, že se nám cíl podařilo splnit," uvedl generální ředitel Mall.cz Marek Liška.

Firma podle Lišky dlouhodobě posiluje pozici na trhu tím, že investuje do logistické infrastruktury a zvyšuje komfort pro zákazníky zejména skladovou dostupností zboží, jeho okamžitou a garantovanou expedicí.

V minulém roce se dařilo i dalším internetovým obchodníkům. Největší tuzemský internetový obchod s výpočetní technikou a elektronikou Alza.cz zvýšil tržby o 34 procent na 5,608 miliardy korun. Společnost Internet Retail, která sdružuje především obchody Kasa.cz a Obchodní-dům.cz, loni vykázala zvýšení tržeb meziročně o 2,5 procenta na 2,05 miliardy korun.

Tuzemské internetové obchody loni podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci celkově utržily rekordních 33 miliard korun, což je o šest miliard korun více než v roce 2009.

Internetové obchody Mall fungují v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Hlavními investory Netretail Holdingu jsou společnosti Intel Capital a MCI.

jsa vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK