Generálním ředitelem pojišťovny Generali bude Štefan Tillinger

31.05.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Generálním ředitelem pojišťovny Generali bude od července Štefan Tillinger (41). Ve funkci vystřídá Petra Kopeckého, který ke konci června odchází na základě vlastního rozhodnutí ze všech funkcí v Generali, pojišťovnu vedl tři roky. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Generali Jiří Cívka.

Tillinger v pojišťovně Generali působil již v letech 2001 až 2008, nejdříve jako vedoucí odboru servisu a řízení odbytu a ředitel resortu obchodu a životního pojištění, později jako generální ředitel a člen představenstva. V období let 2008 až 2010 zastával v České pojišťovně pozice náměstka pro distribuci a člena představenstva.

Po získání potřebných souhlasů bude Tillinger rovněž nominován do funkce člena představenstva pojišťovny Generali.

Generali Pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu, který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím svých dceřiných společností aktiva ve výši 15 miliard eur (asi 367 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Sídlo má v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v České republice v Praze. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (podíl 51 procent) a PPF Group (49 procent).

Pojišťovna Generali loni podle mezinárodních účetních standardů zvýšila zisk o téměř 40 procent na 743 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK