ÚOHS: ČSSZ chybovala v tendru na zapůjčení tiskáren a kopírek

10.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 10. června (ČTK) - Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) chybovala v tendru s předpokládanou hodnotou 423 milionů korun na zapůjčení tiskáren a kopírek pro většinu okresních správ sociálního zabezpečení v republice. Rozhodl o tom předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj. Jeho verdikt je pravomocný. Pokutu neuložil. ČTK to zjistila z webových stránek úřadu.

ČSSZ podle úřadu chybovala při hodnocení nabídek uchazečů. Nehodnotila je podle kritérií stanovených v oznámení o zahájení zadávacího řízení a zadávací dokumentaci. Tento postup podle ÚOHS mohl ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Úřad proto zrušil rozhodnutí ČSSZ o výběru nejvhodnější nabídky a všechny následující úkony zadavatele. ČSSZ má také zaplatit 30.000 korun za náklady řízení. Proti aktuálnímu verdiktu může podat žalobu ke Krajskému soudu v Brně.

Česká správa sociálního zabezpečení vypsala tendr v únoru 2010. Vybrala firmu Konica Minolta Business Solutions Czech. Proti výsledkům soutěže se ale na antimonopolní úřad obrátil konkurenční Impromat CZ.

ÚOHS zahájil řízení a vydal předběžné opatření, kterým zakázal ČSSZ uzavřít s vítězem smlouvu. ČSSZ proto prodloužila dosavadní smlouvy na pronájem tiskáren a kopírek o rok.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK