Zlatá koruna vyhlásila vítěze za rok 2011

13.06.2011 | , Zlatá koruna
Konference


Zlatá koruna již podeváté ocenila nejlepší finanční produkty v 15 kategoriích, vyhlásila jako každoročně Novinku roku a dala opět šanci hlasovat klientům v Ceně podnikatelů a Ceně veřejnosti.

Kdo čekal, že nejvíce cen si ze soutěže odnesou velké finanční ústavy, které s přehledem ovládají český finanční trh, byl možná trochu zklamán. Pokud ovšem pozorně sledujeme poslední tři ročníky Zlaté koruny, je dostatečně zřejmým faktem sílící nástup menších finančních společností, které jsou schopny pružně se přizpůsobit požadavkům trhu, rychleji reagovat na změny a lépe vyhovět potřebám klientů. Vytvářejí tím na trhu zdravou konkurenci.

Projevilo se to i v hlavní kategorii Novinka roku, ve které druhé místo obsadil běžný účet bez poplatků pro podnikatele letošního nováčka na trhu Fio banky. Ještě se nestalo, aby v Novince roku uspěly hned dva produkty povinného ručení jako letos. První místo získalo povinné ručení Kooperativy NA100PRO a třetí místo povinné ručení bez povinností s hlášením škody České pojišťovny. Z hlediska klientů jde opravdu o převratné novinky a Finanční akademie to náležitě ocenila. Mimochodem Finanční akademie, která produkty hodnotí, měla letos 385 členů, skoro o padesát víc než loni.

V kategorii Účty vystřídal loňského vítěze ING Konto nováček Fio běžný účet bez poplatků, ING Konto skončilo druhé. V kategorii Elektronické bankovnictví si stejně jako loni i letos vedlo suverénně eKonto Raiffeisenbank. Nového vítěze má kategorie Stavební spoření. První místo obsadilo stavební spoření pro děti Kamarád+ stavební spořitelny Wüstenrot. Druhé místo patří úvěru Atraktiv 3,7% Českomoravské stavební spořitelny, který do loňska několik let této kategorii vévodil. V kategorii Hypotéky již potřetí zvítězila Převratná hypotéka UniCredit Bank, druhá byla  Hypotéka Klasik Offset Raiffeisenbank. I v době odeznívající krize je větší poptávka po konsolidaci úvěrů a půjček, což dokazuje i první místo stejnojmenného produktu GE Money Bank v letošním ročníku v kategorii Úvěry. Druhá je ČSOB půjčka na zelené bydlení. V kategorii platebních karet opět zvítězila AXA karta, která spoří na penzi a je v tomto směru stále ojedinělým produktem.  

ZK1_1.gif

Mezi pojišťovnami obhájily loňské prvenství v životním pojištění Pojišťovna České spořitelny s pojištěním Flexi a v neživotním pojištění Kooperativa s novým povinným ručením NA100PRO. Nejlepší penzijní připojištění má Allianz penzijní fond se stabilním výnosem 3%. Nové vítěze můžeme zaznamenat v dalších kategoriích. Mezi podílovými fondy se nejlépe umístil Horizont Invest společnosti Conseq, druhý je oblíbený ČP Invest, který vykazuje dlouhodobou stabilitu a úspěšnost.  V kategorii Leasing zvítězil letos Optimal leasing automobilů s flexibilními službami společnosti ČSOB Leasing, která obsadila i druhé místo za Financování se službou VIP likvidace pojistných událostí.

V produktech pro podnikatele se prosadila Fio banka s podnikatelským účtem bez poplatků, Podnikatelská rychlá půjčka Raiffeisenbank,  Kooperativa s pojištěním pro podnikatele Trend  a ČSOB Leasing s svým produktem operativního leasingu Flotila. V Ceně podnikatelů zvítězilo mBusiness Konto mBank.

ZK2.gif

Rekordní účast, což svědčí o mimořádném zájmu, měla letos Cena veřejnosti. Bylo odevzdáno více než 144 tisíc hlasů. Nejlépe se jako loni umístila Internet Banka GE Money Bank, druhé je mKonto mBank a třetí Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Nejúspěšnější v letošním ročníku byla pojišťovna Kooperativa, která získala tři Zlaté koruny.

Více informací a kompletní výsledky 9. ročníku Zlaté koruny najdete na www.zlatakoruna.info.

 

ZK3.gif

 

 

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Konference