Fatra vloni zvýšila tržby o 14 procent na 2,44 miliardy Kč

14.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Napajedla (Zlínsko) 14. června (ČTK) - Společnosti Fatra z Napajedel, která patří mezi významné světové zpracovatele plastů, loni meziročně vzrostly tržby o 14 procent na 2,44 miliardy korun. Zisk po zdanění vzrostl o 102 milionů Kč na 169,17 milionu Kč. Informace vyplývají z výroční zprávy podniku uveřejněné ve sbírce listin.

"Uvedený výsledek hospodaření po zdanění byl pozitivně ovlivněn zúčtováním odložené daně ve výší 26 milionů Kč. (...) Pozitivně se vyvíjely tržby v celém SBU Polymery a i přes pokračující stagnaci ve stavebním sektoru se podařilo meziročně zvýšit prodej v segmentu izolačních fólií," uvedl ve výroční zprávě generální ředitel a místopředseda představenstva Ivo Hanáček.

Dodal, že podíl exportu na celkových tržbách se zvýšil o 2,1 procenta a dosáhl 66 procent. "V absolutní hodnotě se export meziročně zvýšil o 242 milionů Kč," dodal.

Fatra byla prvním zpracovatelem plastů v zemi. Byla založena v roce 1935 koncernem Baťa na přímý popud ministerstva obrany. Nyní je součástí skupiny Agrofert Holding, která sdružuje silné subjekty ze zemědělství, potravinářství a chemie.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK