Stavební spoření pro děti bez poplatku

10.07.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


S novou nabídkou přišla od července stavební spořitelna Wüstenrot. Jedná se o zvýhodněné stavební spoření pro děti do 15 let s názvem KAMARÁD. A v čem je mimořádné?

Při uzavírání stavebního spoření je třeba  zaplatit úhradu za uzavření smlouvy, která obvykle činí 1% cílové částky. U stavebního spoření KAMARÁD, které od července nabízí stavební spořitelna Wüstenrot, tento problém odpadá, protože uzavření smlouvy je zdarma. Smlouva se uzavírá na částku  150 000 korun, a tak rodiče, kteří svému dítěti tuto smlouvu sjednají, ušetří 1500 korun.

I k tomuto produktu nabízí stavební spořitelna bonifikaci. V případě, že klient nečerpá úvěr, získá již po 5 letech úrokový bonus 25 % z připsaných úroků  a jeho úspory jsou tak zúročeny  3,1 %. Po 6 letech se úrokový bonus zvyšuje na 30 % (výsledný úrok činí 3,3 %) a po 7 letech činí bonus 40 % a výsledný čistý roční úrok 3,5 %.

Spoření lze rozložit na delší dobu, takže není třeba ukládat měsíčně vysokou částku.  A naopak, měsíční úložku i cílovou částku lze  během spoření podle potřeby zvýšit.

Zdroj: Stavební spořitelna Wüstenrot

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ