BONDINVEST nyní též v nominální hodnotě 50 tisíc korun

11.07.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Prodej nových podílových listů otevřeného podílového fondu ISČS BONDINVEST postupně zahájí od pondělí 14.7. vybrané pobočky České spořitelny. Jeho podílové listy mají jak původní nominální hodnotu 5 tisíc korun, tak i nově 50 tisíc korun.

Jsou vytištěny v listinné podobě na doručitele, což je na našem trhu výjimečné. Běžně podílové listy existují totiž v zaknihované podobě, resp. v podobě výpisu z účtu.

"Vzhledem ke vzrůstající oblibě fondu BONDINVEST a velikosti majetku do něj investovaného se pro jednodušší manipulaci s jeho podílovými listy rozšiřuje nabídka o nominální hodnotu 50.000 Kč. Dosavadní nominální hodnota 5.000 korun zůstává samozřejmě zachována," dodává  ing. Ivana Štefková z Investiční společnosti České spořitelny.

BONDINVEST funguje na našem trhu už osmým rokem. Pravidelně je zařazován na přední místa v žebříčcích výnosnosti dluhopisových fondů. Je určen pro střednědobou investici spojenou s pravidelnou výplatou podílu na zisku prostřednictvím dividendy. Je vhodný pro ty investory, kteří preferují zachování anonymity investice. Tento listinný cenný papír lze převést bez jakýchkoliv administrativních omezení na jiného majitele pouhým předáním. Je proto vhodným dárkem například k životním výročím nebo jako odměna pro zaměstnance.

BONDINVEST může být zajímavý i v daňové oblasti. Výnos se totiž vyplácí již po odečtení 15% srážkové daně, což je výhodné zejména pro právnické osoby. K daňové optimalizaci lze využít i rozdílné nákupní ceny (kurzu) před a po vyplacení dividendy.

Majetek fondu BONDINVEST činí přes 400 milionů korun. Podle managera fondu ing. Jaromíra Zdražila jsou jeho výnosy od začátku roku na úrovni 3%, v horizontu jednoho roku lze očekávat výnosy kolem 4 - 5%.

Zdroj: Tisková zpráva ISČS

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE