Tipsport nesmí použít pro svou číselnou loterii název Tipsportca

08.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. července (ČTK) - Sázková kancelář Tipsport obdržela od soudu předběžné opatření, podle něhož nesmí použít pro svou novou loterii název Tipsportca. Číselnou loterii Tipsportca měla firma spustit v pondělí. ČTK to dnes řekla mluvčí loterijní společnosti Sazka Lenka Tichá a potvrdil i mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava s tím, že informace o dalších krocích Tipsportu budou odpoledne. Název loterijní hry je podle Tiché za hranicí porušování práv k ochranným známkám, jejichž majitelem je Sazka.

Návrh na předběžné opatření proti Tipsportu podala Sazka. Jeho předmětem je užívání názvu Tipsportca pro novou číselnou loterii. "Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky a vydal usnesení o předběžním opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoliv svého produktu. V praxi to znamená, že musí číselnou loterii přejmenovat," uvedla Tichá. Soud se bude celou záležitostí zabývat na základě žaloby, kterou Sazka připravuje kvůli porušování práv k ochranné známce. Pokud usnesení potvrdí, Tipsport se bude muset zdržet používání názvu Tipsportca definitivně, dodala.

Číselnou loterii zatím provozuje jen Sazka, která je od konce května v konkurzu. Sázky Tipsportky měli lidé začít podávat od pondělí 11. července na všech téměř 1000 pobočkách Tipsportu. První losování výherních čísel se mělo uskutečnit v neděli 17. července.

Konkurenční Fortuna plánuje v polovině července spustit novou číselnou loterii Fortuna Lotto, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude také přímým konkurentem Sportky provozované Sazkou. Fortuna má pro sázení v číselné loterii smlouvu zatím na tisícovku prodejních míst.

Povolení k provozování číselných loterií dostala od ministerstva financí také společnost Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku. O licenci požádala také sázková společnost Chance.

Sázkové kanceláře zrychleně zareagovaly na dění okolo společnosti Sazka, která provozuje mimo jiné hry Sportka či Šťastných 10. Firma je od konce března v úpadku a od konce května v konkurzu, a to kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena.

Tipsport byl založen v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. Působí v ČR, na Slovensku a v Polsku. Počátkem roku měl zhruba 180.000 registrovaných klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK