TV Nova bude vysílat loterii Fortuny, uvedlo Aktuálně.cz

18.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


18. července (ČTK) - Televize Nova se dohodla se společností Fortuna, že bude vysílat její novou loterijní hru Aktuálně.cz. Jednání se vedla několik měsíců. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz s odvoláním na zdroj blízký jednání. Spuštění nové číselné loterie Fortuna LOTO naplánovala Fortuna na dnešní den.

Číselnou loterii chtěla Fortuna uvést na trhu již delší dobu. Podstatně to urychlily problémy společnosti Sazka. Kromě Fortuny spustil vlastní loterii minulý týden Tipsport. Povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly také společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.

Sázková kancelář Fortuna podepsala smlouvy s prodejci pro první tisícovku loterijních terminálů. Do konce roku firma plánuje dalších tisíc obchodních míst, do jara 2012 chce vybudovat prodejní síť s až 3000 místy. Sazka poskytuje služby u více než 6000 terminálů, Tipsport prodává Tipšestku na téměř tisícovce prodejních míst.

Smlouvy už Fortuna podepsala například s řetězci Geco, HDS Retail, Citi-Tabák, Valmont nebo Peal, desítkami individuálních prodejců a terminály budou také v přibližně 100 pobočkách Fortuny.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK