Koruna dopoledne stagnuje k euru, k dolaru mírně slabší

18.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Kurz koruny se na počátku nového týdne příliš neodlišoval od pátečního. K euru česká měna začala stejně jako v pátek na 24,47 Kč/EUR, k dolaru si pohoršila o devět haléřů na 17,42 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Hlavním faktorem ovlivňujícím kurz je při absenci nových zpráv z Česka pohyb vyspělých trhů. "Tam ráno vidíme negativní vývoj, což je nepříznivé i pro měny v našem regionu. Koruna je na tom tedy se stagnací relativně dobře, na rozdíl od oslabujícího forintu a zlotého," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Euro začalo nový týden dalším oslabením, proti dolaru je na 1,4040 USD/EUR. Náladu na trzích podle Vlka zhoršují obavy z dluhové krize, před čtvrtečním jednáním v eurozóně totiž není připraven žádný konkrétní plán.

Výsledky zátěžových testů bank zveřejněné minulý pátek podle něj žádné velké uklidnění nepřinesly. "Rizikovým faktorem zůstávají také rozpory o navýšení amerického dluhového limitu. Toto téma ale dolaru momentálně ztráty nepůsobí. Žádná data, která by mohla do obchodování bezprostředně zasáhnout, dnes na programu nejsou," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK