Tipsport přijal za týden v nové loterii vklady dva až tři mil. Kč

18.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Sázková kancelář Tipsport přijala první týden prodeje své nové číselné loterie Tipšestka vklady mezi dvěma a třemi miliony korun. ČTK to dnes řekl mluvčí Tisportu Jiří Hadrava s tím, že při prvním nedělním losování byl server www.tipsestka.cz přetížen a zaznamenal krátkodobý výpadek. Vylosovaná čísla tak byla podle něj na webu dostupná později, než se původně plánovalo. Tipšestka konkuruje Sportce loterijní společnosti Sazka. Týdenní tržby Sazky ze Sportky se pohybují v řádu desítek milionů Kč.

"Všech šest čísel ze 36 netrefil nikdo ze sázejících, první pořadí nepadlo, a tak se v dalším kole hraje o jackpot 513.724 Kč. Ve 2., 3. a 4. pořadí však Tipsport již nyní vyplácí na výhrách celkem tři čtvrtě milionu korun," popsal Hadrava výsledky prvního losování. Výhra za druhé pořadí tak podle informací Lidových novin činila 5351 Kč. Nízkou výhru Tipsportu dnes zmínili při startu své nové loterie Loto zástupci sázkové kanceláře Fortuna.

Spuštěním číselné loterie vstupuje Tipsport do oblasti dosud plně kontrolované Sazkou. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu. Toho chtějí vedle Tipsportu využít i další konkurenční firmy. Dnes spustila novou číselnou loterii Fortuna a povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly také společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.

Ambici Tipsportu je získat podíl osmi až deseti procent na trhu číselných her v České republice. Generální ředitel Fortuny Jiří Bunda dnes řekl, že na trhu je místo jen pro dva silné konkurenty, a to Sazku a Fortunu. Nevěří, že Chance a Synot Tip spustí plnohodnotnou loterii. "Ani projekt Tipsportu Tipšestka nemá šanci být konkurentem," podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK