Výsledky losovaní loterie Fortuna Loto bude vysílat TV Nova

20.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. července (ČTK) - Výsledky losování loterie Fortuna Loto bude vysílat TV Nova. Do programu je zařadí v hlavním vysílacím čase, těsně po 20. hodině, mezi Sportovními novinami a Počasím. Poprvé budou moci výsledky sázkaři na Nově sledovat dnes, kdy se uskuteční vůbec první tah této nové číselné loterie, řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Fortuna svou první hru Loto spustila v pondělí 18. července. Losování se koná dvakrát týdně, vždy ve středu a v sobotu. "Novu jsem preferoval od začátku, v otázce sledovanosti i dosažené cílové skupiny je z našeho úhlu pohledu bezkonkurenční,“ uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda. "Z pozice lídra trhu jsme potěšeni, že jsme navázali obchodní spolupráci s jednou z nejvýznamnějších společností nejen na českém trhu, ale i v regionu střední a východní Evropy,“ dodal k dohodě generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Loto nabízí rostoucí jackpot, mechanika hry je podle Fortuny nastavena na jeho časté padnutí a celkovou velkou pravděpodobnost výhry 25 procent. Druhá nejvyšší možná výhra činí 10 milionů korun a potenciální vyšší počet výherců se o ni nedělí, všichni získávají výhru v plné výši.

Loto Fortuny bude přímým konkurentem loterie Sportka společnosti Sazka. Dalším konkurentem je Tipsport, který minulé pondělí začal přijímat vklady do loterie Tipšestka, jejíž první losování se uskutečnilo v neděli. Spuštěním číselné loterie tak vstoupila Fortuna do oblasti, kterou dříve plně kontrolovala Sazka. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK