Nepotřebujete si připojistit extrémní sporty?

27.07.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Počasí moc nepřeje, proč si tedy nevyjet na dovolenou do zahraničí. Jestli si však říkáte, že pojištění na cestách nepotřebujete, vždyť jedete pouze na pár dní a dáte si přeci pozor, nebo si říkáte, že nějaké pojištění už máte – ať spojené s bankovní kartou, nebo jej za vás platí zaměstnavatel - zbystřete! Bude vám toto pojištění skutečně stačit pro potřebu právě vaší dovolené?

Je důležité si uvědomit, že pojišťovny označují na první pohled nevinné sportovní radovánky, kvůli kterým nikoho ani nenapadne se připojistit, za extrémní sporty, z nichž plynoucí rizika úrazu samozřejmě nejsou v mnohých případech pojišťovnami standardně kryta. Pokud například jedete s partou sjíždět divoké řeky na kanoi, potápět se s dýchacím přístrojem, surfovat nebo jste se například rozhodli zdolat Via Ferratu (či provozovat jinou vysokohorskou turistiku), je potřeba se připojistit také na extrémní sporty.

Cestovní pojištění vybírejte pečlivě

Do zahraničí je dobré vybrat si takové cestovní pojištění, které v případě plnění poskytne maximální péči a systém spoluúčasti vás „nezruinuje.“ Kvalitní cestovní pojištění vždy poskytuje asistenční služby, hradí veškeré výlohy na léčení včetně místních zákonných spoluúčastí a to i v soukromých zdravotnických zařízeních, případné výlohy na drobná ošetření proplácí v co nejkratším termínu po předložení účtů, vztahuje se i na repatriaci či převoz tělesných ostatků ze zahraničí a poskytuje ochranu i v případě dalších rizik (zavazadla, zrušení cesty, odpovědnost za škody…).

Co pojišťovny řadí mezi extrémní sporty?
automotosport; bungee jumping; canyoning; cyklokros a jiné sjíždění náročných terénu na kole; jízda na koni; kanoistika a jiné sjíždění divokých řek; letecké motorové sporty; lety na rogalu; lyžování a snowboarding na vyznačených sjezdovkách a trasách; parasailing; potápění s dýchacím přístrojem; rafting; seskok padákem; speleologie; surfing a windsurfing na moři; vodní motorové sporty; vysokohorská turistika (rozumí se pohyb v horském terénu do výšky 4.000 m. n. m., kde se realizují výstupy na vrchol nejjednoduššími cestami do obtížnosti 2 klasifikace UIAA nebo po předem zajištených cestách – Via Ferrata Kletternsteige a kde se vystačí pouze s těmito pomůckami: přilba, sedací úvaz, jištění určené pro Via Ferraty; v ledovcových horách mačky, cepín, 30m lano); závěsné létání a jiné obdobné nebezpečné sporty

Studenti, využijte výhody pro vás

Jako studenti máte díky ISIC kartě, mezinárodnímu identifikačního průkazu studenta, volbu ulehčenou. Můžete využít oblíbeného benefitu na cesty – sjednání cestovního pojištění Uniqa. Toto pojištění zahrnuje vešekrá zmíněná plnění i extrémní sporty a to za bezkonkurenčních 350 Kč na celý rok. A vyjíždět s ním můžete během roku i opakovaně, takže dovolenou pojištění nekončí. To uvítáte zejména jako rodiče svých náctiletých ratolestí, neboť toto pojištění můžete objednat i žákům základních škol díky kartě ISIC SCHOLAR (mezinárodní identifikační průkaz studenta základních škol).

www.isic.cz

Autor článku

Katka Hadvigová  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT