DuPont zvýšil čtvrtletní zisk o pět procent na 1,22 miliardy USD

28.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. července (ČTK) - Americký chemický koncern DuPont ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk o pět procent; kladný vliv vyšších tržeb částečně smazaly akviziční výdaje. Firma dnes oznámila, že zvýšila profit na 1,22 miliardy dolarů.

Tržby podniku vzrostly o 19 procent na 10,26 miliardy. DuPont uvedl, že nadpoloviční většinu tohoto nárůstu zajistilo zvýšení prodejních cen. Dvě procenta se dají přičíst vyšším prodaným objemům a o zbytek nárůstu se postaraly změny devizových kursů a posun v portfoliu jeho produktů.

Zisk na akcii DuPontu se meziročně zvýšil z 1,26 na 1,29 dolaru. Analytici podle průzkumu společnosti FactSet přitom odhadovali tento výsledek na 1,34 dolaru a tržby na 9,83 miliardy dolarů.

DuPont přičítá výsledek silnému odbytu v divizích zemědělské a specializované chemie a v divizi bezpečnosti a ochrany. V číslech se odrazil i přínos akvizice dánského výrobce potravinářských přísad Danisco.

Za celý letošní rok nyní společnost odhaduje zisk na akcii až na 4,05 dolaru. V předchozím odhadu byl horní okraj tipovaného rozpětí o 20 centů nižší, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK