Zisk Deutsche Börse ve druhém čtvrtletí vzrostl o 11 procent

28.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 28. července (ČTK) - Německý burzovní operátor Deutsche Börse ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 11 procent na 179 milionů eur (4,3 miliardy Kč). Provozovatel frankfurtské burzy dnes ale uvedl, že mu ve čtvrtletí mírně klesly tržby.

Před rokem podnik vytvořil zisk 161 milionů eur. Tržby společnosti se ve čtvrtletí snížily o šest procent na 564 milionů eur. Deutsche Börse ve zprávě uvedla, že je za tím nižší kolísání cen akcií během čtvrtletí, které ale v zisku vynahradila tvrdá disciplína při kontrole nákladů.

Deutsche Börse se chystá spojit s operátorem newyorské burzy, společností NYSE Euronext. Má tak vzniknout světově největší burzovní operátor. Náklady Deutsche Börse se snížily o 19 procent z 356 na 289 milionů eur. V údaji je přitom zahrnuto i 19 milionů eur plynoucích z chystaného spojení.

Deutsche Börse provozuje akciovou burzu ve Frankfurtu. NYSE Euronext kromě New York Stock Exchange provozuje také burzy v Paříži, Lisabonu, Bruselu a Amsterodamu, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK