Erste Bank před otevřením trhu zveřejní hospodářské výsledky

29.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň/Praha 29. července (ČTK) - Rakouská Erste Bank, která vlastní Českou spořitelnu, dnes před otevřením trhu zveřejní hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí. Analytici oslovení ČTK odhadli, že zvýšila v pololetí čistý zisk na zhruba 530 milionů eur (12,9 miliardy korun) ze 472 milionů eur v pololetí loni. Za druhé čtvrtletí trh čeká čistý zisk 266 milionů eur. Pololetní hospodářské výsledky dnes zveřejní také Česká spořitelna.

Za zlepšením hospodářského výsledku Erste by měl být podle analytiků především pokles rizikových nákladů. Výraznější zlepšení by mělo pokračovat především v České republice a Rakousku, naproti tomu v Rumunsku a Maďarsku bude ještě nějaký čas zvýšená úroveň rizikových nákladů přetrvávat, uvedl analytik J&T Bank Milan Lávička.

U ostatních položek hospodaření ekonomové očekávají jen malé meziroční změny.

Erste Bank je jednou z nejsilnějších bankovních skupin ve středoevropském regionu. Její akcie se obchodují i na pražské burze.

Do skupiny Erste patří vedle České spořitelny Slovenská sporiteľňa, kromě Rumunska a Maďarska působí banka ještě v Chorvatsku, Srbsku nebo na Ukrajině.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK