Fortuna přijala opční akciový plán pro své zaměstnance

29.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Fortuna Entertainment Group, největší středoevropský provozovatel kurzových sázek působící na trzích v Polsku, ČR, Slovensku a Maďarsku, přijala opční akciový plán pro své zaměstnance. Ti z nich, kteří začali pracovat v divizi kurzových sázek hlavních společností skupiny do konce roku 2010, získají právo zakoupit akcie společnosti za cenu 115 Kč za akcii. Fortuna o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Účastník programu obdrží od společnosti odměnu odpovídající rozdílu zavírací ceny akcie na pražské nebo varšavské burze a opční cenou. Může se také rozhodnout, zda má zájem o nabytí akcií do svého vlastnictví.

Každá opce obsahuje údaj o počtu kmenových akcií, které má zaměstnanec právo koupit. Hodnota opcí se může změnit při změně vlastního jmění společnosti.

Fortuna je v Česku dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V polovině července spustila novou číselnou loterii Fortuna Loto. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Na pražské burze byl dnes její kurz těsně pod 115 korunami za akcii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK