Lázně Jáchymov a Luhačovice vystupují pod společným názvem

01.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Luhačovice (Zlínsko) 1. srpna (ČTK) - Léčebné lázně Jáchymov a Lázně Luhačovice nově začaly vystupovat pod společným názvem Spa & Wellness Nature Resorts. Vznikla tak největší lázeňská skupina v Česku s celkovým počtem přes 2000 lůžek pro dospělé a přes 200 lůžek pro děti. ČTK o tom dnes informoval mediální zástupce lázní Ivan Holeček.

Oba lázeňské subjekty se tak ještě více propojily. Loni v polovině prosince Lázně Jáchymov koupil od investiční společnosti Penta Martin Burda - jediný akcionář Lázní Luhačovice. Za transakci zaplatil 700 milionů korun. Koncem května se novým generálním ředitelem Lázní Luhačovic stal prezident Svazu léčebných lázní ČR a generální ředitel Léčebných lázní Jáchymov Eduard Bláha.

Server Aktualně.cz na konci června napsal, že prodej radonových lázní Jáchymov začaly zkoumat policie a státní zastupitelství. Kvůli konkurzu na obchodníka s cennými papíry KTP Quantum a uspokojení věřitelů státní zástupce už před lety akcie lázní zablokoval. Server tehdy uvedl, že Penta ani nový vlastník lázní ale v transakci problém nevidí, podle nich se totiž neprodaly akcie, ale podnik. Peníze, které Burda za lázně zaplatil, šly podle zástupců Penty na účet lázní, kde zůstanou do doby, než soudy blokaci akcií definitivně vyřeší.

Akcie jáchymovských lázní původně vlastnil někdejší šéf představenstva zkrachovalého náchodského obchodníka s cennými papíry KTP Quantum Karel Takáč. Později je ale zastavil Pentě, která poskytla KTP Quantum úvěr, jenž nebyl splacen.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK