LBBW Bank v pololetí klesl čistý zisk na 21 milionů korun

15.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - Tuzemská LBBW Bank CZ, která patří k menším finančním ústavům, vykázala v prvním pololetí čistý zisk 21 milionů korun. To je v meziročním srovnání pokles o čtvrtinu. Provozní zisk banky vzrostl meziročně o 54 procent 24 milionů korun. Bank o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

"S našimi výsledky za první pololetí roku 2011 jsem spokojen, i když nedosahují takové úrovně ziskovosti, jakou by očekával náš akcionář. Naše kapitálová přiměřenost 14,5 procenta dokazuje, že naše banka je stabilní a dostatečně silná, aby mohla čelit případným budoucím výzvám," uvedl generální ředitel banky Gernot Daumann.

Celková bilanční suma banky v meziročním srovnání ke konci června klesla o pět procent na 26,8 miliardy korun. "Tento pokles je dán strategií banky založené na zvyšování výnosů, nikoliv pouze na objem získaných depozit a poskytnutých úvěrů," uvedla banka. Vklady klientů klesly o čtyři procenta na 18,1 miliardy korun. Úvěry poskytnuté klientům stouply o osm procent na 20,8 miliardy korun.

LBBW Bank působí na českém trhu od roku 1991. Jejím 100procentním akcionářem je od září 2008 Landesbank Baden-Württemberg (LBBW).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK