VDA: Prodej aut v Evropě v červenci klesl o dvě procenta

16.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 16. srpna (ČTK) - Prodej nových automobilů v Evropě se v červenci meziročně snížil o dvě procenta na 1,05 milionu vozů. Uvedl to dnes německý svaz automobilového průmyslu VDA. Dodal, že výraznějšímu poklesu zabránil desetiprocentní nárůst prodeje v Německu.

Od ledna do července prodej v Evropě podle VDA meziročně klesl o necelá dvě procenta na 8,41 milionu vozů. Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) zveřejní údaje o červencovém prodeji v Evropě v polovině příštího měsíce společně s údaji za srpen.

Výzkumná společnost J.D. Power and Associates před časem předpověděla, že prodej aut Evropě v celém letošním roce mírně klesne na 18,1 milionu vozů. V západní Evropě čeká J.D. Power propad o dvě procenta na 14,2 milionu vozů, zatímco ve východní Evropě počítá s nárůstem o čtyři procenta na 3,9 milionu vozů.

Prodej nových aut v Česku podle Svazu dovozců automobilů za sedm měsíců letošního roku stagnoval na 100.402 vozech. To je o 12 aut méně, než ve stejném období loni. V samotném červenci vzrostl odbyt o 6,4 procenta, a vyrovnal tak propad z června.

pmh jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK