Osobní rozvoj - nezůstávejte na jednom místě!

17.08.2011 | , Studentskefinance.cz
STUDENT - NEPOUŽÍVAT


Máte před sebou ještě několik týdnů prázdnin? Tak tedy právě teď máte tu nejlepší možnost zvýšit svou cenu na trhu práce, aniž byste museli platit závratné desetitisícové částky. Investujte do své budoucnosti právě teď !

Proč se rozvíjet?

Připravenému štěstí přeje a je to pravda. Prošla jsem desítkami pohovorů, mám za sebou různé pracovní zkušenosti a musím říct, čím více toho umíte – tím lépe. V dnešní době každý zaměstnavatel uvítá (někteří berou již za samozřejmé), když se jeho zaměstnanci vzdělávají, rozvíjejí – jak se říká, nezůstávají na jednom místě, ale posouvají se stále dopředu. Čím více toho můžete zaměstnavateli nabídnout, tím je vaše šance na získání určité práce daleko vyšší. Přiznejme si, že práce na počítači a angličtina se dnes již považují za samozřejmost. Kdo se v těchto oblastech nepohybuje, těžko pochodí s úspěchem. Avšak dobrá zpráva je – pro váš růst máte nekonečnou škálu možností. Představíme si několik z nich, jež jsou nenáročné nejen po stránce časové, ale i finanční.

Které kurzy jsou snadno dostupné?

1) Jazykové on-line kurzy LANGMaster

Najdete zde jak angličtinu, němčinu, francouzštinu, ruštinu tak i exotičtější jazyky – španělštinu, italštinu.

Výhoda:

  • Vše je zdarma
  • E-learning forma, stačí wi-fi a můžete se učit kdekoliv
  • Na začátek na vás čeká úvodní test, který vás v kurzu zařadí do lekce, jenž odpovídá vaší úrovni (buď začnete od začátku, nebo pokračujete tam, kde jste s vašimi znalostmi skončili).
  • Výuka je dělaná interaktivní zábavnou formou (poslech, doplňování, spojování…)

Více na: http://vyuka.lide.cz/home.aspx

2) Kurzy výpočetní techniky Gopas

Škála nabídky kurzů je opravdu veliká, vybere si zde každý:

  • MS Word 2000/2003/2007, MS Word XP
  • MS Excel 2000/2003/20007, MS Excel XP
  • MS Office 2000/2003/2007, MS Office XP
  • Kurz ECDL 4.0

Výhoda: Každý kurz si můžete vyzkoušet on-line na dobu čtyř dní zdarma. Sami se pak následně rozhodnete, jestli v kurzu chcete pokračovat a zakoupit si licenci s plnou verzí.

Cena licenčního klíče pro on-line formu se pohybuje v rozmezí od 1 290 Kč do 2 750 Kč. V případě, že nemáte možnost stažení plné verze přes internet, je zde dostupná druhá varianta a to zaslání balíčku s kurzem poštou. Počítejte však s částkou trošku vyšší a to od 1 550 Kč do 2 990 Kč plus poštovné.

Více na: http://vyuka.lide.cz/downloads/vyuka-vypocetni-techniky.aspx

3) Certifikát POHODA

Certifikát objektivně hodnotí vaše uživatelské znalosti a komplexní ovládání programu POHODA na základě praktického testu (maximální doba testování je pět hodin). Po úspěšném složení se stáváte držitelem certifikátu s omezenou platností tří let.

Cena: 480 Kč pro studenty do 26 let (první pokus), jinak je cena 1 980 Kč.

Více na: http://www.stormware.cz/certifikat-pohoda/

4) Školení poskytovaná vaší školou

Možná že právě i vy, patříte mezi ty, jež mají štěstí a mohou se účastnit různých vzdělávacích kurzů (většinou celodenní, cca 8 hodin) a seminářů (zpravidla dvě výukové hodiny) pod záštitou školy – a to buď zdarma, nebo za symbolickou částku (poplatek za vystavení certifikátu apodob.).

Mezi univerzity s takovou nabídkou patří například:

O jaké kurzy a semináře se jedná? Nabídka je zde opravdu široká, najdete zde například: Presentační dovednosti, Asertivní komunikace, Time management, Nebojte se prezentace, Sebeprezentace a CV, Leadership, Kreativita, Týmová práce aneb poznejte svou roli v týmu, Jak se správně ucházet o místo a spousta dalších.

Autor článku

Andrea Papoušková  

Články ze sekce: STUDENT - NEPOUŽÍVAT