Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

19.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 proti čtvrtku k euru zpevnila o haléř na 24,44 Kč/EUR. Vůči dolaru naopak ztratila dva haléře na 17,10 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna tento týden oslabuje, ale pohyb kurzu je relativně pomalý ve srovnání se zbytkem regionu nebo s akciemi," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Odhadl, že bez nových zpráv z domova bude i nadále určujícím faktorem nálada ve světě, na kterou by však koruna měla stále reagovat jen tlumeně.

Podle Martina Prokopa z Next Finance je nálada na trzích opět velmi negativní. "Asijské akcie padají, a to koruně nenahrává. Technické indikátory značí již velkou přeprodanost koruny," upozornil.

Dolar se kolem 10:30 bez výrazných pohybů obchodoval na úrovni 1,4291 USD/EUR. Vlk konstatoval, že po propadu amerických a asijských burz se další výprodeje rizika přenášejí opět do Evropy.

Trhy se stále nevzpamatovaly ze čtvrtečních zpráv, zdrojem nervozity zůstávají evropské banky, a především riziko další recese, které zvýšila americká data. Švýcarský frank, japonský jen i americký dolar jsou při poptávce po bezpečí více poptávány, uvedl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK