United Energy Trading letos očekává zvýšení tržeb na 10 mld. Kč

19.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Obchodník s elektřinou a plynem United Energy Trading (UET) očekává, že jeho tržby letos vzrostou přibližně na deset miliard korun. Oznámila to dnes firma. Loni UET utržila 7,8 miliardy korun. Společnost je prostřednictvím skupiny EP Energy součástí Energetického a průmyslového holdingu.

V letošním prvním pololetí se tržby UET zvýšily na 4,75 miliardy korun z 3,81 miliardy za stejné období roku 2010. "Výrazného nárůstu tržeb ve srovnání s plánem jsme dosáhli díky vyšším objemům energií dodaných konečným zákazníkům, a to jak v elektřině, tak v zemním plynu," uvedl generální ředitel UET František Čupr.

Pro rok 2011 společnost očekává dodávku konečným zákazníkům na úrovni 1,75 TWh elektřiny a 1,85 TWh zemního plynu. UET dodává elektřinu například společnostem Agrofert, Danone či Heineken. Proud od UET odebírají také domácnosti.

V Česku dodává UET elektřinu od roku 2006 a zemní plyn od roku 2007. Elektřinu na Slovensku prodává od roku 2007 a chce tam zahájit také prodej plynu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK