Euro mírně posílilo vůči dolaru, v centru pozornosti Fed

24.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 24. srpna (ČTK) - Euro dnes mírně posílilo vůči dolaru. Pozornost investorů se soustředí na páteční projev šéfa americké centrální banky (Fed) Bena Bernankeho. Finanční trhy předpokládají, že Bernanke by mohl naznačit nová opatření na podporu ekonomiky Spojených států.

Dolar dnes mírně oslabil rovněž vůči japonskému jenu, ačkoli mezinárodní ratingová agentura Moody´s Investors Service snížila úvěrovou známku Japonska o jeden stupeň na Aa3.

Kolem 16:15 SELČ jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,2 procenta na 1,4470 USD. Vůči jenu dolar klesl o 0,2 procenta na 76,51 JPY. Držel se tak blízko rekordního minima těsně pod 76 JPY, napsala agentura Reuters.

Bernanke v pátek vystoupí na každoroční konferenci centrálních bankéřů v Jackson Hole ve Wyomingu. Loni při této příležitosti naznačil další kolo uvolňování měnové politiky.

"Pokud Bernanke přistoupí k rozhodnějším opatřením, mělo by to vést ke všeobecnému prodeji dolarů, protože to podpoří zájem o riziko," uvedl analytik Kiran Kowshik ze společnosti BNP Paribas.

pmh vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK