Pražská CK Vivamonde dnes oznámila krach

26.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Pražská cestovní kancelář VIVAMONDE dnes oznámila krach. Důvodem jsou finanční problémy. O klienty se má postarat pojišťovna Generali. Uvedla to společnost na svých stránkách. Podle viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury má firma jak klienty v zahraničí, tak i klienty, kteří mají zájezdy zaplacené a ještě neodletěli. Jejich přesný počet se zjišťuje.

Jde o pátý krach nebo přerušení činnosti cestovní kanceláře v letošním roce. Vivamonde vznikla letos v květnu, ale jako cestovní agentura fungovala již loni. Specializovala se na zájezdy do Turecka.

Firma uvedla, že se jí nepodařilo zajistit úhradu dnešního charterového letu do Turecka u letecké společnosti Freebird. "Problémem je však to, že charterovým letem letecké společnosti Freebird, který měla CK Vivamonde objednán a nezaplatila ho, měly dnes letět i desítky dalších českých turistů jiných cestovních kanceláří, kteří nyní také tím pádem čekají na své odlety," dodal Okamura.

Klienti kanceláře, kteří jsou v zahraničí, i ti, kteří mají koupený zájezd a měli na dovolenou teprve odletět, se mají obrátit na pojišťovnu Generali, u které je cestovní kancelář pojištěná proti úpadku.

Letos se již v Česku dostaly do finančních problémů cestovní kanceláře Karma tour, Pressburg, Parkam holidays a Via Vera. V Česku působí zhruba 1420 cestovních kanceláří. Proti loňsku se jejich počet zvýšil zhruba o 100.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK