Dino Schools – nadstandardní vzdělání

26.08.2011 | , Dino Schools
STUDENT


Ptáte-li se: Co je ta nejlepší investice, kterou můžete jako rodiče zajistit svým dětem? Co dát svému dítěti jako největší dar do života? Odpověď je jednoduchá: Zajistěte svému dítěti kvalitní vzdělání na celosvětové úrovni. Jedna z mála škol v ČR, která splňuje tyto nároky je výchovně vzdělávací soustava Dino Schools. Ta poskytuje vzdělávání dětí od předškolní výchovy až po úplné středoškolské vzdělání a to s nadstandardní výukou cizích jazyků po celou dobu studia, kterou zajišťují pouze rodilí mluvčí.

Dino Schools of Prague sdružuje celkem tři školy. Mateřskou školu s celodenní výukou anglického jazyka Dino Preschool, která byla založena roku 1999 převážně pro české děti. Zde se děti připraví na duální výuku, aby mohli pokračovat v dalším vzdělání jak v českém tak i anglickém jazyce. Na mateřskou školu od roku 2004 plynule navazuje základní škola Dino Elementary School s výukou jak v českém tak i v anglickém jazyce. Angličtina zde není pouze v rámci výukového předmětu, nýbrž celodenním komunikačním nástrojem. Celou vzdělávací soustavu v duchu moderního, mezinárodního trendu pak uzavírá gymnázium Dino High School, založené roku 2009.

Vzdělání zde není chápáno kvantitativně, nýbrž kvalitativně. Počet studentů ve třídě je zpravidla 16, což umožňuje individuální přístup k jednotlivým studentům a nadstandardní péči,“ říká Yveta Páleníčková, zřizovatelka školy.

Žáky sváží a rozváží vlastní školní autobusy a všichni studenti chodí do výuky ve školní uniformě. Každý student je v rámci výuky veden k samostatnému myšlení, svobodnému rozhodování a kultivovanému chování. Díky vzájemné spolupráci s prestižními školami v zahraničí nabízí Dino školy svým žákům možnost studia v zahraničí na 1 až 3 semestry.  Každý student má možnost zakončit studia prestižní mezinárodní maturitní zkouškou IB a pokračovat ve studiích na univerzitách po celém světě. I odpolední zájmové aktivity pro děti a žáky nejsou zcela běžné, jak tomu bývá v jiných školách. V Dino školách se žáci mohou věnovat například tenisu, golfu, tanci, uměleckému přednesu, keramice, józe, hře na klavír, pěveckému sboru nebo dramatickému či výtvarnému kroužku. Jednou z výhod pro žáky i samotné rodiče je bezesporu ztráta starosti o shánění a kupování učebnic a školních pomůcek. To škola zařizuje pro své žáky zdarma.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT