Kurz poradenského rozvoje připravila Fakulta financí a účetnictví VŠE a Fincentrum

31.08.2011 | , VŠE
STUDENT


Fakulta financí a účetnictví VŠE v Praze a společnost Fincentrum připravily první kurz pro finanční poradce v ČR.

Dvousemestrální Kurz poradenského rozvoje vedený docenty a profesory Vysoké školy ekonomické v Praze zvýší kvalifikaci finančních poradců společnosti Fincentrum. Přestože se stane nový kurz součástí stávajícího systému vzdělávání finančních poradců společnosti Fincentrum, bude pravděpodobně již v příštím roce zpřístupněn také ostatním finančním poradcům podnikajícím na území České republiky.

Inovace v oblasti finančních produktů, vyšší nároky spotřebitelů na kvalitu poradenství a leckdy překotný vývoj na finančních a kapitálových trzích neustále zvyšují nároky na kvalitu vzdělání finančních poradců. Finančně-poradenská společnost Fincentrum, která patří k lídrům v oblasti kvality vzdělání svých poradců, proto spojila své síly s Fakultou financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze při přípravě nového dvousemestrálního Kurzu poradenského rozvoje.

Cílem kurzu je zprostředkovat pracovníkům Fincentra aktuální teoreticko-praktické poznatky, které jsou nezbytné pro každého finančního odborníka. Struktura předmětů a témata přednášek jsou složeny tak, aby ukázaly širší ekonomicko-právní souvislosti fungování a regulace finančního trhu při zohlednění aktuálních světových trendů včetně důsledků globální finanční krize na světový i český finanční trh,“ uvedl Petr Dvořák, děkan Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze.

Výuka finančních poradců bude probíhat ve dvou semestrech od října 2011 do května 2012. Bude založena zejména na přednáškách s aktivním zapojením účastníků do diskuse s důrazem na praktickou využitelnost získaných poznatků. Přednášejícími budou zkušení profesoři a docenti Fakulty financí a účetnictví VŠE v Praze. Kurz poradenského rozvoje je uzavřen standardní zkouškou tak, aby garantoval kvalitu znalostí absolventů kurzu.

Trvalé vzdělávání v oboru je jedním z klíčových kvalifikačních předpokladů poradců Fincentra. Vzhledem k tomu, že Fincentrum trvale přispívá ke zvyšování kvality finančního poradenství v České republice, předpokládáme v dalších školních ročnících otevření kurzu také pro nezávislé finanční poradce nebo spolupracovníky finančně-poradenských firem, které nemají vzdělávací systém tak dobře propracovaný,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.

V průběhu kurzu získají poradci praktické znalosti z oblastí makroekonomie, investičního bankovnictví a kapitálových trhů, finančních derivátů, bankovní finanční matematiky, peněžní ekonomie a centrálního bankovnictví, životního a neživotního pojištění a důchodových systémů.

Odbornými garanty Kurzu poradenského rozvoje jsou Doc. Ing. Petr Dvořák, Ph.D., děkan Fakulty financí a účetnictví, a Prof. Ing. Petr Musílek, Ph.D., proděkan pro vědu a výzkum Fakulty financí a účetnictví.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT