Majoritu v počítačové firmě Servodata získal fond Genesis

31.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Kapitálový fond Genesis Capital získal majoritu v tuzemské počítačové společnosti Servodata. Firmu dál povede současný management. Firmy to dnes sdělily ČTK ve společné tiskové zprávě, hodnotu obchodu neoznámily. Transakce podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a její dokončení firmy předpokládají do konce září 2011.

Významným akcionářem společnosti Servodata zůstane její spoluzakladatel a generální ředitel Rostislav Jirkal. Zástupci fondu GPEF II zasednou v dozorčí radě akciové společnosti. Změny se nijak nedotknou současných obchodních aktivit Servodat.

"Společnost Servodata má všechny předpoklady pro další úspěšný růst na českém i širším středoevropském trhu. Má silnou pozici v oblasti dodávek firemních ICT řešení, podporovanou růstem zájmu firem o technologie přinášející efektivitu a úspory, širokou odběratelskou bázi i zkušený a motivovaný manažerský tým," uvedl ředitel Genesis Capital Jan Tauber.

Servodata se dlouhodobě specializují na oblast podnikové infrastruktury, zejména na ukládání dat. Loni firma vykázala konsolidovaný obrat 1,01 miliardy korun. Rostoucí síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Genesis Capital patří k největším fondům rozvojového kapitálu v České republice. Podnikům nabízí financování jejich dalšího růstu a rozvoje. Zároveň tak zhodnocuje peníze investorů fondu.

Před týdnem Genesis Capital oznámil, že získal dvoutřetinový podíl v brněnské AZ KLIMA s.r.o., která patří k předním tuzemským firmám v oblasti vzduchotechniky. V konsorciu se společnostmi Expandia a Milestone Partners vlastní Genesis Capital břeclavského výrobce gumárenských směsí Gumotex.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK