Ředitel TV Óčko Hynek Chudárek se vzdal pozice v čele televize

31.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. srpna (ČTK) - Výkonný ředitel TV Óčko Hynek Chudárek k dnešnímu dni končí ve vedení televize, rezignuje také na členství v představenstvu. Chudárek kandiduje na post ředitele České televize. Do výběrového řízení chce vstoupit jako nezávislý kandidát, který nebude spojen s žádnou mediální skupinou nebo televizní stanicí. V tiskové zprávě o tom ČTK informovala mediální skupina Mafra.

Operativní řízení hudební televize po Chudárkovi, který byl členem vedení televize od roku 2002, převezme generální ředitel stanice Jiří Balvín, uvedl Roman Latuske, člen představenstva mediální skupiny Mafra a předseda představenstva společnosti Stanice O.

O post generálního ředitele České televize se nyní uchází 32 kandidátů. Nástupce Jiřího Janečka, který se rozhodl ke konci srpna odejít ze zdravotních důvodů, vybere rada 21. září. Ještě předtím, ve středu 7. září, zúží Rada ČT počet kandidátů na pět.

Do tendru se kromě Chudárka přihlásil například bývalý šéf Novy Petr Dvořák, šéfdramaturgyně vývoje nových pořadů ČT Alena Müllerová nebo někdejší šéf projektu digitální TV Barrandov Radomír Pekárek. Přihlášku podali i výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč a šéfdramaturgyně Centra publicistiky, dokumentaristiky a vzdělávání ČT Jana Škopková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK