Novým náměstkem na MMR pro veřejné zakázky je Jan Sixta

01.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. září (ČTK) - Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) jmenoval do nové funkce náměstka pro veřejné investování a legislativu Jana Sixtu. Na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) tak vznikla nová samostatná sekce, která bude mít na starosti agendu kolem veřejných zakázek. Oznámila to dnes mluvčí úřadu Jana Jabůrková.

"V souvislosti s připravovanou novelizací zákona o veřejných zakázkách se již situace stává neudržitelnou a MMR by za současného personálního stavu nebylo schopno poskytovat odpovídající služby zadavatelům a dodavatelům, natož plnit legislativní roli a vyjednávat o budoucnosti veřejných zakázek s EU," uvedla mluvčí.

V roce 1978 narozený Sixta pracuje na MMR od září 2006. Dosud zastával funkci vrchního ředitele legislativně právní sekce. Je členem rozkladové komise předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pro oblast veřejných zakázek.

Sixta je také dlouholetým zástupcem Česka v pracovních skupinách a výborech v oblasti veřejných zakázek v EU, Světové obchodní organizaci, Organizaci pro hospodářskou spolupráci a rozvoj a dalších mezinárodních institucích.

MMR má kromě veřejných zakázek na starosti také oblast evropských fondů, bytové a regionální politiky, cestovního ruchu, územního plánování a stavebního řádu, zabývá se také pohřebnictvím.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK