Hyundai začne v Nošovicích vyrábět novou i30 začátkem roku 2012

13.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 13. září (zvláštní zpravodaj ČTK) - Závod jihokorejské automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku začne začátkem příštího roku vyrábět novou generaci modelu i30. Ve stejné době chce firma auto uvést na evropský trh. Automobilka dnes vůz představila na autosalonu ve Frankfurtu.

Pětidvéřový hatchback byl, stejně jako jeho předchůdce, kompletně vyvinutý v Evropě a je určený pro evropské zákazníky. Hyundai předpokládá, že bude ročně prodávat v průměru okolo 120.000 kusů i30 v průběhu celého životního cyklu auta. Předchozí generace během čtyř let automobilka prodala přes 360.000 aut.

Zákazníci budou mít na výběr čtyři motory v celkem šesti výkonových stupních. Modernizovaná úsporná vznětová jednotka o objemu 1,6 litru se může pochlubit emisemi oxidu uhličitého pod hranicí 100 g/km. Na všechny vozy nové generace i30 se bude vztahovat pětiletá komplexní záruka.

Nová generace poskytne zákazníkům prostornější interiér než dosavadní model. Zatímco výška karoserie je nižší, celková délka a šířka vzrostly. Objem zavazadlového prostoru 378 litrů v pětimístné konfiguraci znamená zvýšení o desetinu v porovnání s původním modelem.

První generace i30 se v Nošovicích vyrábí od listopadu 2008. Hatchback nižší střední třídy je v současnosti na českém trhu čtvrtým nejprodávanějším vozem ve svém segmentu a konkuruje například VW Golfu nebo modelu cee´d sesterské korejské značky Kia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK