Volkswagen v srpnu zvýšil prodej aut o 11 procent

13.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 13. září (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen v srpnu zvýšila svůj celosvětový prodej meziročně o 11 procent na 605.200 vozů. Oznámila to dnes firma na svých internetových stránkách. Dodala, že v období od ledna do srpna její prodej meziročně stoupl o 14 procent na 5,36 milionu vozů.

Automobilka upozornila, že rostla rychleji než celosvětový automobilový trh, který podle ní za prvních osm měsíců letošního roku stoupl o 5,3 procenta. "Jsme velmi spokojeni s pokračujícími dobrými výkony skupiny," uvedl šéf prodeje VW Christian Klingler. "Naše hodnocení trendů na světovém automobilovém trhu je celkově pozitivní," dodal.

Firma v období od ledna do srpna zvýšila prodej v Evropě o více než desetinu. V Číně její prodej stoupl o 15 procent a v Severní Americe dokonce o více než pětinu.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V letošním roce plánuje firma poprvé prodat osm milionů vozů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK