O pojištění DYNAMIK je zájem

16.09.2003 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Česká pojišťovna na trh v březnu uvedla flexibilní kapitálové životní pojištění DYNAMIK. 

Za 6 měsíců si životní pojištění DYNAMIK sjednalo více než 45 tisíc osob. DYNAMIK tak v 1. pololetí 2003 přispěl k udržení vedoucí pozice České pojišťovny v oblasti životního pojištění s tržním podílem 37,3 %. Celkem Česká pojišťovna v oblasti životního pojištění spravuje více než čtyři miliony smluv. Na českém trhu představuje životní pojištění více  než 34% podíl celkově předepsaného pojistného, za první polovinu roku 2003 jeho výše dosáhla 18,3 mld. Kč.

U DYNAMIKU si klient vybírá i volitelná pojištění. Ukazuje se, že více než 88,6 % klientů volí navíc úrazové pojištění, zhruba 12 % osob si uzavírá pojištění závažných onemocnění. Soukromé zdravotní pojištění, denní dávky při pracovní neschopnosti a podpory při pobytu v nemocnici, volí 6,4 %. DYNAMIK také umožňuje připojistit až tři děti na úrazové pojištění.

 "Při konstrukci DYNAMIKU jsme vycházeli z podrobných výzkumů," říká Ivo Foltýn, náměstek pro životní pojištění České pojišťovny. "Upřednostnili jsme požadavky klientů, které vypovídaly o tom, že v dnešní době lidé chtějí spolehlivé dlouhodobé finanční produkty, které ale bude možné přizpůsobit aktuální životní situaci a jejich preferencím. Ukázalo se, že jsme zvolili správně". Že je flexibilita skutečně důležitým faktorem, dokazuje zvýšený zájem o DYNAMIK nejen ze strany nových klientů, ale i klientů, kteří mají uzavřené životní pojištění starších typů.

Kromě volitelných připojištění DYNAMIK umožňuje měnit prakticky všechny zásadní parametry smlouvy - snižovat nebo zvyšovat pojistnou částku či pojistné a dokonce i měnit pojistnou dobu. Na pojištění může přispívat i zaměstnavatel. DYNAMIK v průběhu smlouvy umožňuje mimořádné vklady i výběry, daňové zvýhodnění a v případě smrti pojištěného zabezpečuje nejen výplatu sjednané pojistné částky, ale i kapitálové hodnoty.

Zdroj: Česká pojišťovna

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ