Jak na povinné ručení

03.10.2010 | , PR text
Tiskové zprávy


Už dávno tomu není tak, že by povinné ruční nabízelo jenom pár pojišťoven. Konkurence na trhu je obrovská, co je, samozřejmě, výhodou pro zákazníky.

Co všechno je důležité vědět předtím, než povinné ručení uzavřete?

Pojištění vozidla – základ pro spokojní jízdu

Pokud chcete uzavřít povinné ručení, je dobré vědět, co se při výpočtu výšky ceny zohledňuje:

  • druh vozidla (základní členění vozidel na motocykly, osobní či nákladní automobily), objem válců (s rostoucím objemem roste i výše pojistného), výkon motoru (nejen objem motoru, ale i jeho výkon ovlivňuje konečnou výši pojistného - čím vyšší výkon tím vyšší pojistné), hmotnost vozidla (pojistné roste přímo úměrně rostoucí hmotnosti), způsob užití vozidla (pokud neužíváte vozidlo pro soukromé účely, ale např. jako vozidlo taxislužby, budete mít pojistné o něco vyšší), a ještě stáří vozidla (majitelé novějších vozidel si připlatí)

Jde to i rychleji!

Tzv. povinné ručení online je možností, jak uzavřít povinné ručení rychle a z pohodlí domova.

Pokud si chcete spočítat cenu povinného ručení u konkrétní pojišťovny přímo pro vaše auto, pomůže vám kalkulátor povinného ručení. Prostřednictvím internetové nabídky jednotlivých pojišťoven si můžete nejen spočítat cenu vašeho pojištění, ale můžete si povinné ručení přímo sjednat on-line.

Co ještě ovlivní smlouvu o povinném ručení?

  • Typ klienta – záleží, zda vozidlo užíváte jako soukromá osoba nebo podnikatel či právnická osoba
  • Věk – mladí si u některých pojišťoven musí nějakou tu korunu připlatit
  • PSČ – pojišťovny stanovují sazby pro jednotlivé okresy, záleží na rizikovosti místa.
  • Frekvence placení – ten, kdo platí ročně, má u některých pojišťoven slevu
  • Počet měsíců bez nehody – některé pojišťovny vám za „nenehodovost“ dopřejí menší finanční úlevy, pokud si povinné ručení prodloužíte právě u nich.

Povinné ručení může taky pozměnit výše pojistných limitů, kdy platí, že vyšší krytí rovná se vyšší pojistné, ale také použití zimních pneumatik. Pokud totiž vozidlo používá, příznivě se to projeví na výši pojistného.

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy