Koruna dopoledne zpevnila vůči oběma hlavním světovým měnám

07.10.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. října (ČTK) - Česká měna dopoledne posilovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:45 proti čtvrtku zpevnila k euru o pět haléřů na 24,76 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala na 18,42 Kč/USD, byla tak o osm haléřů silnější, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Miroslava Frayera z Komerční banky je dopolední obchodování s českou korunou velmi klidné, její kurz k euru se pohybuje v úzkém pásmu. Také proti americkému dolaru koruna nezaznamenala výraznější skoky a drží se v blízkosti hranice 18,40 Kč/USD. To je do velké míry ovlivněno čekáním na odpolední data z amerického trhu práce, která by mohla udat měnám nový směr, podotkl.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance dnes bude koruna ignorovat statistiky, stále jde o dění ve světě. Celkově ale bude vliv zahraničí na korunu optimistický a bude dávat koruně více prostoru k posílení než oslabení.

Frayer míní, že dnes zveřejněné české makroekonomické indikátory potvrdily, že zpomalující globální ekonomika se dotýká i ČR. "Přestože údaje za průmyslovou výrobu i zahraniční obchod zaostaly za očekáváním trhu, nepříznivé statistiky se na obchodování s korunou neprojevily," konstatoval. Každopádně ale potvrzují to, že v současnosti zde není příliš pozitivních stimulů, které by měly českou korunu tlačit k silnějším úrovním, doplnil.

Dolar se kolem 10:45 obchodoval na 1,3445 USD/EUR.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK