Pražská burza posílila třetí den v řadě. Index PX přidal 1,4 pct

07.10.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. října (ČTK) - Pražská burza dnes posílila třetí den v řadě. Hlavní index PX přidal 1,38 procenta na 950,1 bodu. Největší zisky si připsaly akcie CME, Erste Bank a NWR, vyplývá z výsledků burzy. Růst zaznamenaly opět i západoevropské burzy.

"Pražská burza zakončila týden na vítězné notě, když potřetí za sebou posílila," komentoval vývoj analytik Fio Bank Pavel Hadroušek. Při průměrné aktivitě se největší objem obchodů objevil u akcií ČEZ, které však ani při dobré náladě nedokázaly nalézt cestu vzhůru a stagnovaly pod 705 Kč. Bankám se dařilo lépe, akcie Erste poskočily o téměř pět procent nad hladinu 500 Kč a Komerční banka s růstem o 1,5 procenta stoupala k 3500 Kč.

Analytik Komerční banky Josef Němý upozornil, že akcie Erste Bank a CME získaly za poslední tři dny 21, respektive 24 procent. Naopak velké emise ČEZ a Telefónica ČR více méně stagnovaly okolo čtvrtečního kurzu a přes dvě procenta odepsaly akcie Philip Morris ČR. Akcie výrobce cigaret ale letos zatím nejlépe ze všech akcií na pražské burze odolává špatné náladě na trzích a od začátku roku je zhruba o osm procent silnější, dodal.

"Celkově je velmi pravděpodobné, že po třech růstových dnech se může po víkendu dostavit vybírání zisků," uzavřel Hadroušek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK