Nabídka studenstkých kont u ČSOB

06.10.2003 | , Finance.cz
FinTriky


Studium není levnou záležitostí. A tak studentům nezbývá než si během roku přivydělávat. Pryč jsou doby hotovostní výplaty mzdy. Nyní je situaci jiná a tak se žádný student bez účtu v bance neobejde…

Téma tohoto týdne: Nejlepší banka pro studenty...

V dnešním díle o studentských účtech se podíváme na nabídku dvou společností, a to Československé obchodní banky a Poštovní spořitelny. Jaké účty a za jakých podmínek můžete jako student získat od ČSOB? ČSOB nabízí dva účty pro mladé:

JUNIOR KONTO
Tento účet je určen pro všechny mladé lidi ve věku od 15 do 21 let.  K danému účtu lze získat zdarma  mezinárodní platební kartu Maestro Juventus a také slevovou kartu mládeže EURO 26, kterou získáte  po dobu vedení JUNIOR KONTA zdarma.  Karta Maestro Juventus je platná jeden rok a lze na ní stanovit měsíční limit od 3 do 10 tis. Kč. K danému účtu lze využít také elektronické bankovnictví, kdy lze ovládat účet prostřednictvím telefonu nebo počítače.

 

Úrok v p.a.

Vedení účtu měsíčně

Zrušení účtu

Junior konto

0,8 %

zdarma

200 Kč

STUDENTSKÉ KONTO
Dalším produktem, který ČSOB připravila tentokrát skutečně pro studenty je STUDENTSKÉ KONTO. Tento produkt je určen pro studenty řádného studia na vysokých školách od 18 do 30 let. A jaké výhody v sobě tento účet skrývá? Získání mezinárodní platební karty Maestro Student s tříletou platností zdarma,  a její automatické obnovování zdarma po celou dobu vedení konta. Další výhodou je  možnost poskytnutí povoleného přečerpání účtu a to nejdříve po třech měsících od založení účtu.  Maximální povolené přečerpání bez zajištění je možné do 6 tis. Kč se zvýhodněným  úrokem 12,9% p.a. I u tohoto Konta je samozřejmostí možnost zřízení  elektronického bankovnictví. Majitel Studentského konta navíc získá jednu kartu ISIC zdarma.

 

Úrok v p.a.

Vedení účtu měsíčně

Zrušení účtu

Studentské konto

1,2 %

zdarma

200 Kč

Klienti obou výše uvedených kont mají možnost využít také další z produktů, které ČSOB nabízí. V některých případech i za zvýhodněných podmínek.

Poštovní spořitelna - JUNIOR PROGRAM

Zvýhodněný účet pro mladé, tzv. Junior program nabízí také Poštovní spořitelna. Výhodou účtu u této banky je především to, že poštu lze najít na každém kroku a tak i účet vedený zde znamená dostupnost peněz. Tento program je určen mladým lidem od 15 do 18 let, maximálně do 26 let. Po dovršení 18 let může student požádat o možnost sjednání povoleného přečerpání účtu a vydání platební karty. Získat může zdarma také  Kartu mládeže EURO 26, což je mezinárodní slevová karta pro mladé. I u tohoto typu účtu je možné využívat přímé bankovnictví.

 

Úrok v p.a.

Vedení účtu měsíčně

Zrušení účtu

Junior program

1,10 %

10 Kč

200 Kč *


* v případě převodu na jiný účet Poštovní spořitelny zdarma

V tomto Fintriku jsme vás ve zkratce seznámili s účty pro mladé od ČSOB a od Poštovní spořitelny. Nezapomeňte si ale přečíst Fintriky také v pátek, kde naleznete shrnutí a srovnání všech studentských účtů, které banky nabízí.


Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky