KKCG navrhne, aby věřitelé Bestsportu provozovali O2 arenu

21.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Skupina KKCG navrhne na dnešní schůzi věřitelů společnosti Bestsport reorganizaci společnosti s následným provozováním O2 areny věřiteli jako novými majiteli. ČTK to řekl mluvčí KKCG Daniel Plovajko s tím, že toto řešení považuje za výhodnější, než halu prodat pod cenou. Server Aktuálně.cz napsal, že podle znaleckého posudku od společnosti Ernst and Young činí cena O2 areny včetně veškerého vybavení nejvýše 1,57 miliardy Kč.

Městský soud v Praze před měsícem prodloužil termín pro odevzdání plánu na reorganizaci firmy Bestsport o dalších 120 dní. Požádal o to věřitel Bestsportu, společnost PPF Healthcare. Na reorganizačním plánu podniku, který je od května v úpadku, bude záležet budoucnost O2 areny.

Největším majetkem Bestsportu je podle E&Y O2 arena. Celý Bestsport ocenila podle Aktuálně.cz na 1,745 miliardy korun. Bestsport, jehož akcionáři jsou stále sportovní svazy, je v jiné situaci než Sazka. Ta spadla do konkurzu a už našla nové majitele, skupiny PPF a KKCG prostřednictvím jejich firmy Sázková kancelář. PPF a KKCG mají přes dluhopisového agenta, londýnskou The Bank of New York Mellon, důležité slovo i mezi věřiteli Bestsportu. Hala slouží totiž jako zajištění dluhopisů vydaných kvůli její stavbě.

Bestsport má stejné akcionáře jako Sazka. Koncem června jeho věřitelé rozhodli, že předloží návrh reorganizace pro vyřešení úpadku společnosti. Ten podle tehdejšího vyjádření předsedy věřitelského výboru Josefa Novotného počítal s prodejem haly. Výbor je složený ze zástupců finanční skupiny KKCG, Sazky, agenta držitelů dluhopisů The Bank of New York Mellon a PPF Healthcare.

O2 arena patří k nejmodernějším stánkům pro sport, kulturu, koncerty, kongresy, výstavy a veletrhy v Evropě. Na tribuny se vejde až 18.000 návštěvníků při koncertu, 17.000 fanoušků při hokejovém utkání nebo 11.000 diváků při lehkoatletickém mítinku. S téměř třemi tisícovkami míst v barech, kavárnách a restauracích je O2 arena také největším gastronomickým zařízením v ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK