Miliardář Radovan Vítek stane v čele své realitní skupiny CPI

30.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Miliardář Radovan Vítek (40) se od 1. prosince stane předsedou představenstva realitní a investiční společnosti Czech Property Investments, kterou současně vlastní. Dosavadní šéf představenstva Zdeněk Havelka bude nadále generálním ředitelem firmy. ČTK to dnes řekla mluvčí CPI Michaela Winklerová a potvrdila tak informaci serveru Motejlek.com.

Z představenstva firmy odejdou také Josef Štolba a Milan Trněný, zůstávají však nadále mezi vrcholovými manažery společnosti. Jejich místa zaujme Marek Stubley a Vítkova manželka Marie Vítková.

Skupina CPI byla loni i letos mezi největšími realitními investory v Česku. V letošním první pololetí společnost zvýšila meziročně čistý zisk přibližně pětinásobně na 401,1 milionu korun. Tržby CPI vzrostly na 1,03 miliardy korun ze 439,9 milionu za stejné období loňského roku.

Vítek se do povědomí veřejnosti letos dostal také díky svým aktivitám kolem loterijní společnosti Sazka. Na přelomu roku skoupil pohledávky Sazky, v březnu na zadluženou loterijní firmu podal insolvenční návrh. Poté pohledávky vůči Sazce prodal skupině PPF.

CPI vlastní v Česku 12.600 nájemních bytů, a je tak po společnosti RPG Byty Zdeňka Bakaly druhým největším vlastníkem bytů v zemi. Skupina vlastní a spravuje také 500.000 metrů čtverečních obchodních ploch, 180.000 čtverečních metrů nových kanceláří a 17 hotelů.

Celková aktiva CPI činila v závěru června 43,3 miliardy korun, na konci loňského roku to bylo 39,7 miliardy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK