Penta převedla celý podíl ve Fortuně na svou součást Aifelmona

30.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 30. listopadu (ČTK) - Společnost Penta Investments Limited převedla na svou kyperskou součást Aifelmona Holdings Ltd celý podíl, který držela v sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group NV. Fortuna to uvedla ve zprávě pro akciové trhy. Po transakci tak Penta ve Fortuně už přímo žádný podíl nemá. Převod se uskutečnil mimo regulované trhy a formou speciální transakce in-kind contribution.

Penta Investments, která má sídlo v kyperském Limassolu, na svou součást Aifelmona převedla 34,975.330 akcií. Aifelmona sídlí v kyperské metropoli Nikósie a po transakci má ve Fortuně podíl 67,26 procenta. Ten je shodný s podílem na hlasovacích právech.

Zmíněná transakce in-kind contribution se zpravidla definuje jako bezhotovostní vklad či bezúplatný převod, který však pro příjemce může mít reálnou peněžní hodnotu.

Fortuna je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působícím v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK