Demjanovič skončil jako šéf Severočeských dolů, nahradí ho Lapin

07.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Generální ředitel a předseda představenstva Severočeských dolů Jan Demjanovič skončil v obou funkcích. Nahradí jej dosavadní ředitel divize Správa ČEZ Ivan Lapin (nar. 1965). ČTK to dnes sdělil mluvčí společnosti ČEZ, která Severočeské doly vlastní, Ladislav Kříž.

Demjanovič opouští vedení Severočeských dolů po více než 12 letech. Má však nadále se společností spolupracovat. "Pan Demjanovič neodchází pryč, ale bude nadále nápomocen i novému řediteli, a předpokládám, že nás bude zastupovat i v dozorčí radě Severočeských dolů, kterou naopak Ivan Lapin opouští. Chceme nadále využívat jeho více jak 30leté zkušenosti v hornictví," uvedl generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

Lapin pracuje ve Skupině ČEZ od roku 2002. Nejdříve měl v Severomoravské energetice na starosti strategický nákup elektřiny, poté v Energetice Vítkovice rozjížděl činnost integrovaných energetických služeb. Od července 2007 byl jmenován ředitelem divize Správa ČEZ.

Členem představenstva Severočeských dolů se dnes stal i ředitel útvaru plánování a controllingu ČEZ Jiří Postolka. Zároveň byl na další období zvolen členem představenstva Jiří Neruda.

Severočeské doly jsou největší českou hnědouhelnou firmou. Přes pět let patří do Skupiny ČEZ, do jejíchž elektráren také dodávají většinu své těžby. Ve třetím čtvrtletí zvýšily Severočeské doly meziročně prodej hnědého uhlí o 15,5 procenta na 18,1 milionu tun. Daří se jim díky zvýšené poptávce uhelných elektráren.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK