Nejpopulárnější zaměstnanecký benefit je v ČR pátý týden dovolené

19.12.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na druhém místě jsou podle firmy PwC PayWell stravenky, dále to je občerstvení na pracovišti a penzijní připojištění. Novým trendem mezi benefity jsou ty, které mají zaměstnancům usnadnit práci a péči o dítě.

Penzijní připojištění patří stále mezi nejčastěji poskytované finanční výhody. Svým zaměstnancům jej nabízí 72 procent zaměstnavatelů. Stále více z nich usiluje o to, aby se zaměstnanci na tomto benefitu podíleli svými příspěvky. Tento rostoucí trend vychází ze snahy zaměstnavatelů angažovat zaměstnance do poskytovaných výhod, a maximálně tak zajistit, že benefity, které dostávají, opravdu chtějí a využívají. Zatímco v loňském roce vyžadovalo příspěvek ze strany zaměstnance 29 procent společností, letos jej chce 62 procent.

Firmy přispívají na penzijní připojištění měsíčně v průměru 1730 Kč vrcholovému managementu, 740 Kč střednímu managementu a 600 Kč ostatním zaměstnancům. Tento příspěvek využije v průměru 65 procent zaměstnanců.

Systém cafeteria, čili volitelné zaměstnanecké výhody, provozuje téměř třetina společností v ČR. Zaměstnanci si mohou vybírat z mnoha benefitů, téměř v žádné firmě mezi nimi nechybí příspěvek na sportovní vyžití, kulturní akce a rekreaci. O oblíbenosti systému volitelných výhod mezi zaměstnanci svědčí i fakt, že zaměstnanci v rámci systému cafeteria v průměru vyčerpají 99 procent rozpočtu.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT