Šéfem představenstva SAZKA sázkové kanceláře je Pavel Horák z PPF

30.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. prosince (ČTK) - Předsedou představenstva společnosti SAZKA sázková kancelář, která počátkem listopadu převzala aktivity zkrachovalé loterijní společnosti Sazka, byl zvolen finanční ředitel PPF Pavel Horák (39). Ve funkci nahradil Tomáše Rybáčka, který je také zástupcem PPF. KKCG, která společně s PPF sázkovou kancelář vlastní, o tom dnes informovala ČTK. Generálním ředitelem Sazka sázkové kanceláře zůstává Kamil Ziegler.

Místopředsedou představenstva sázkové kanceláře se stal Pavel Šaroch z KKCG. Členy představenstva se stali předseda věřitelského výboru Sazky Josef Novotný, Radek Dyntar, Petr Dohnal a Vladimír Mlynář. Členy dozorčí rady byli zvoleni majitel KKCG Karel Komárek a Lubomír Král. Třetí člen dozorčí rady bude zvolen zaměstnanci společnosti.

Volba členů představenstva a dozorčí rady odráží zastoupení obou akcionářů. Jde o dlouhodobé nastavení orgánů společnosti, uvedl mluvčí PPF Milan Tománek. Změny v představenstvu a dozorčí radě nesouvisejí s personálním obsazením top managementu, dodal mluvčí KKCG Dan Plovajko.

KKCG a PPF odkoupily loterijní byznys Sazky, následně společnost přejmenovaly na SAZKA sázková kancelář. Obě skupiny patří mezi největší věřitele Sazky.

U soudů se stále vedou spory o to, zda insolvenční řízení a následný prodej Sazky organizovaný správcem Josefem Cupkou byly v pořádku. Ve čtvrtek oznámila Česká spořitelna, která prodej Sazky dříve kritizovala, že prodala svoji pohledávku KKCG a svoji žalobu stáhne. V právním sporu ale pokračuje skupina Penta a současné představenstvo zkrachovalé Sazky.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Největším akcionářem Sazky je ČSTV.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK