Credit Suisse Life & Pensions PF obhájil titul Penzijní fond roku

10.11.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Největší domácí penzijní fond, který v České republice patří do skupiny Credit Suisse Life & Pensions, získal v soutěži Banka roku ocenění Penzijní fond roku 2003.

Tato cena opět rozšířila sbírku prestižních odborných i laických cen, které Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond v posledních letech získal. Kromě loňského vítězství ve stejné anketě se jedná například ocenění Zlatá koruna pro produkt penzijní připojištění, který penzijnímu fondu letos na jaře přisoudila Finanční akademie, nebo opakovaná ocenění Rhodos udělovaná za image společnosti. 

Skupina Credit Suisse Life & Pensions, do které kromě penzijního fondu patří také Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna, zároveň zveřejnila průběžné výsledky svého hospodaření za první tři čtvrtletí letošního roku. K 30. září 2003 vytvořila zisk ve výši 527 miliónů korun, aktiva pod správou dosáhla objemu 21,3 mld. Kč a předepsané pojistné výše 4,6 mld Kč. K tomuto datu měla v České republice skupina Credit Suisse Life & Pensions 677 612 aktivních klientů.

"Ocenění Penzijní fond roku 2003 si pochopitelně velmi vážím. I ve finančnictví totiž platí, že obhájit cenu je obtížnější než ji získat poprvé. Osobně se přitom domnívám, že jsme tento titul získali díky kvalitě našich služeb a produktů, velmi dobrému hospodaření a stabilitě celé naší společnosti. Dalším důvodem je ovšem pravděpodobně i náš aktivní přístup v diskusi o důchodové reformě v České republice," komentoval zisk ocenění Ing. Petr Žaluda, generální ředitel skupiny Credit Suisse Life & Pensions v České republice.

Zveřejnění velmi dobrých výsledků hospodaření skupiny Credit Suisse Life & Pensions v České republice následuje po nedávno publikovaných hospodářských výsledcích mateřské společnosti Credit Suisse Group, jedné z největších finančních institucí na světě. Tato skupina hospodařila ve třetím čtvrtletí letošního roku s čistým ziskem 2,045 miliardy švýcarských franků (1,53 miliardy USD), což znamená, že reportuje zisk již 3. čtvrtletí za sebou. Přičemž výsledky Credit Suisse Group jsou ještě lepší než pozitivní odhady nezávislých analytiků. Ti předpokládali v průměru zisk 1,999 miliardy CHF. Čisté příjmy banky z úroků se ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšily o 8,1 % na 2,01 miliardy CHF. Čisté příjmy z poplatků stouply o 8,9 % na 3,22 miliardy CHF. Ve stejném období vykázala zisk ve výši 308 milionů CHF i další divize skupiny, společnost Credit Suisse First Boston.

Zdroj: Tisková informace CSL&P

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY