Czech Coal prodává Krušnohorské strojírny Komořany

11.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Most 11. ledna (ČTK) - Těžařská skupina Czech Coal prodává Krušnohorské strojírny Komořany (KSK). Kupcem jsou Slovácké strojírny Uherský Brod. Prodej zahájí těžaři začátkem února, předpokládaný termín předání společnosti je 30. dubna 2012. V souvislosti s prodejem nebudou rušena pracovní místa. KSK zaměstnává zhruba 700 lidí. ČTK o tom dnes informovala mluvčí skupiny Czech Coal Gabriela Sáričková Benešová.

Kupní cenu Benešová neuvedla. Prodej podle ní souvisí s dlouhodobým záměrem skupiny zaměřit svou činnost především na těžbu a prodej hnědého uhlí. "V souvislosti s prodejem nebudou dotčeny závazky KSK k partnerům ani k zaměstnancům," zdůraznila Benešová.

Krušnohorské strojírny budou už jako externí dodavatel pokračovat v zajištění údržby pro společnosti skupiny Czech Coal, doplnila mluvčí.

Slovácké strojírny Uherský Brod s provozovnami také v Postřelmově a Zábřehu jsou tradiční strojírenskou společností s více než šedesátiletou tradicí. "V případě KSK se dá očekávat i rozšíření dosavadní výroby především do prostředí mimo těžební společnosti," uvedl předseda představenstva Slováckých strojíren Jiří Rosenfeld.

Krušnohorské strojírny Komořany se zabývají vývojem a konstrukcí strojů, strojních celků a jejich dílů, výrobou, opravami, montážemi ocelových konstrukcí a výrobou, montáží a servisem ekologických kotlů.

Skupina Czech Coal zahrnuje obchodníka s energetickými komoditami Czech Coal a.s., která obchoduje především s hnědým uhlím a elektrickou energií. Dále ji tvoří těžební firmy Litvínovská uhelná a Vršanská uhelná a řada dalších obslužných společností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK