Soud vyhlásil konkurz nad SIS silniční stavitelství

25.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 25. ledna (ČTK) - Krajský soud v Brně vyhlásil konkurz na majetek brněnské stavební firmy SIS silniční stavitelství. Firma je v úpadku od září loňského roku, kdy její majetek začal spravovat insolvenční správce, zjistila ČTK z insolvenčního rejstříku.

Soud dospěl k závěru, že úpadek firmy nelze řešit oddlužením ani reorganizací. "Dlužník návrh na povolení oddlužení ani nepodal. Řešení dlužníkova úpadku reorganizací není možné proto, že dlužník ani žádný z věřitelů návrh na povolení reorganizace v určené lhůtě nepodal," uvedl soud ve svém usnesení.

SIS silniční stavitelství čelí insolvenčnímu řízení od října loňského roku. První návrh na jeho zahájení podala společnost Autodoprava Bydžovský s.r.o. Firma ke svému návrhu ale nepřiložila zákonem požadovanou přílohu - přihlášku své splatné pohledávky. Proto Krajský soud v Brně insolvenční návrh této firmy odmítl, což později potvrdil i Vrchní soud v Olomouci.

K jejímu návrhu se ale přidali další věřitelé. Argumentovali tím, že SIS silniční stavitelství dluží více než sedm milionů korun. Loni v září soud rozhodl o ustanovení insolvenčního správce v řízení a omezil práva společnosti.

SIS silniční stavitelství vznikla v roce 1998. Zaměřuje se na silniční, inženýrské a průmyslové stavby. Stavěla po celém Česku. Tržby firmy v roce 2008 činily 130 milionů korun, o rok dříve to bylo 97 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK